Welkom op Kitsune, vanwege vakantiewerkzaamheden kunnen sommige delen van de site minder goed werken. ​

Search
Close this search box.

ヤッホー、元気?日本に行こうよ!

In Japan Studeren

Onze ervaring in Japan

De ervaring van de senpai, vanaf april 2024

Informatie

Alle info die jij nodig hebt voor jouw uitwisseling

Tips & tricks

Handige dingen om in je achterhoofd te houden

Wijsheid van de senpai

Tips & tricks

Voeding

Zoals je vast al weet is Japans eten heel anders dan Nederlands eten, naast de smaak heeft het ook effect op onder andere je stoelgang. Japanners eten relatief minder vezels en groenten dan wij gewend zijn. Daarnaast vind je in de conbini niet zo snel bruin volkoren brood. Een goed alternatief als ontbijt is havermout en probeer een maand van te voren meer rijst te eten.

Conversatie

De meeste Japanners zijn niet heel erg goed in Engels, sommigen vinden het zelfs zo eng dat ze van je wegrennen. Hou er dus rekening mee dat je 9 van de 10 keer Japans moet spreken. Zodra men doorheeft dat je (een beetje) Japans kan zijn ze vaak heel enthiousast om met je te praten, maar dat is natuurlijk geen garantie. Japan is gewoon een samenleving die confrontatie vaak ontwijkt en jij zal altijd de "enge" buitenlander blijven.

gaijin

Afhankelijk van waar je heengaat ben jij waarschijnlijk een van de weinige buitelanders. Je uiterlijk is vaak heel anders waardoor je sneller aan wordt gestaard door de jongere en oudere generaties. Zeker als je tattoo's hebt, een crop top of iets anders "revealing" draagt. Dit betekent natuurlijk niet dat je de main character bent en je kan er zeker aan wennen. Wel handig om te weten als je onzeker en/of verlegen bent

medicatie

Veel medicatie die je hier gebruikt mag je niet gebruiken in Japan. Heb je dus ADHD medicatie of andere medicatie moet je goed kijken of je deze mee mag nemen. Hiervoor kan je de hulp van het Japanverblijf inschakelen, dus je staat er niet alleen voor. Ibuprofen kennen ze niet en de Japanse paracetamol is zwakker. Daarnaast zijn ook andere "medische" producten zoals maandverband en tampons anders.

Disclaimer

De informatie op deze pagina is bedoeld om studenten en geinteresseerden een betere indruk te geven over het Japanverblijf. Kitsune werkt NIET samen met de universiteit en/of andere programma’s, wij verstrekken dus geen officiele informatie. Verder kan het programma jaarlijks veranderen en daarom is de informatie voor deze pagina alleen geldend voor het programma in 2024. Veel informatie bevat meningen van studenten en worden niet ondersteunt door de Onderwijscommissie noch LVSJ Tanuki. Mocht u klachten hebben, kan u contact opnemen met de Onderwijscommissie via OnderwijsCo@Tanuki.nl.

BA2

Japanverblijf
2024

Taalvaardigheid

Verbeter je Japanse taalvaardigheid terwijl je omringt bent door de taal, vooral dé manier om je convo skills te verbeteren!

Veldonderzoek

Leer je eigen onderzoek op te stellen en in Japan uit te voeren voor jouw gekozen vak.

Unieke kans

De universiteit betaalt jouw reiskosten, dus deze kans krijg je niet snel nog eens aangeboden. Daarbij staat dit goed op je CV!

日本に行ったかったら

頑張りましょう

Hoe is het om op uitwisseling te gaan naar Japan?


Dit is wat de senpai zeggen

日本滞在

Over het Japanverblijf

Het Japanverblijf is onderdeel van het tweede jaar van de bachelor Japanstudies. Deze vindt plaats in het tweede semester van dat collegejaar. Indien de student voldoet aan de eisen, wordt de kans aangeboden om voor een langere periode aan een van de Japanse partneruniversiteiten te studeren. Afhankelijk van de locatie zal dit voor 3 tot 5 maanden zijn. 

Tijdens het Japanverblijf volgen de studenten taalcolleges om hun taalvaardigheid te verbeteren. Daarnaast moeten de studenten een klein veldonderzoek verrichten over een door hen zelf gekozen onderwerp, op basis van hun specialisatie in Leiden.  

Na het Japanverblijf is de taalvaardigheid van studenten zodanig gegroeid dat ze dit voor hun studie en in het dagelijks leven kunnen toepassen.  Daarnaast zullen de studenten meer kennis beschikken over het land zelf. 

Jaarlijks kunnen er ongeveer 40 mensen mee, geweldig natuurlijk als je mee mag. Maar mocht dit niet lukken en je wilt toch graag naar Japan, klik dan op de link hierdonder om meer te lezen over BA3 uitwisselingen.

De vereisten

Propedeuse + Motivatiebrief

De eerste eis is dat je je propedeuse hebt behaald, alle 60 EC van jaar 1. De tweede eis is dat je een goede motivatiebrief inleverd.

SELECTIEPROCES

Als je aan de vorige twee eisen hebt voldaan, dan wordt je applicatie overwogen en hoor je begin september of je mag gaan!

TAALVAKKEN 2A HALEN

Als je mag gaan, moet nog een ding doen: al de taalvakken van semester 1 jaar 2 halen.

NAAR JAPAN

Dat is het dan, je mag naar Japan! Natuurlijk moet je heel veel dingen regelen en documenten invullen, maar dat is het allemaal waard.

#Kitsune-in-Japan

留学記

Part of Kitsune Monogatari

Shenanigans? en tomfoolery???

Geniet mee van de shenanigans en tomfoolery van de senpai in Japan. Lees over alle ervaringen, goed en slecht, bij elke universiteit. En laat je inspireren voor je eigen Japan-avontuur. Heb je moeite met kiezen? Misschien helpen deze stukjes bij het kiezen.

De eerste post gaat live over

Ook in het 3e jaar kan je naar Japan!

OYEP
UWE MEXT

別の選択肢

Alternatieven

One Year Exchange program

MORE INFO COMING SOON

University Wide-Exchange

MORE INFO COMING SOON

MEXT

MORE INFO COMING SOON